K U N S T S T O F

PVC, een logische keuze die kwaliteit, schoonheid en comfort combineert. 

PVC is van nature een isolerend materiaal, te vergelijken met de warmte geleidbaarheid van hout.
Dit zal je onmiddellijk merken aan je energiefactuur. PVC ramen & deuren zijn milieuvriendelijk. Ze kunnen niet verrotten of corroderen en gaan daarom extra lang mee.
Ze zijn opgewassen tegen weer en wind en vereisen quasi geen onderhoud.
Dankzij het lage energieverbruik tijdens de productie en het feit dat PVC 100% recycleerbaar is, is het een ecologisch verantwoord product


 

Zijn alle ramen niet hetzelfde?

KÖMMERLING, de nummer één in raamsystemen, geniet een uitstekende reputatie dankzij zijn hoogwaardige producten en geavanceerde technologieën.
Het bedrijf werd in 1897 opgericht door Karl Kömmerling. In het begin van zijn lange geschiedenis, was KÖMMERLING een producent van lijmen en synthetische rubber. In 1957 startte het met de productie van rolluiken op basis van PVC en in 1967 deed het bedrijf zijn intrede in de ramenmarkt, met de productie van hoogwaardige raamprofielen in PVC. KÖMMERLING paste zijn jarenlange ervaring en professionele knowhow toe in het productieproces en werd al snel een toonaangevende leverancier van raamsystemen.

Met de laatste generatie van raamsystemen, KÖMMERLING 76, verhoogt het bedrijf de standaard naar een uniek niveau. Ze is het resultaat van onze brede vakkennis, jarenlang onderzoek en ontwikkeling, geavanceerde computergestuurde ontwerptechnieken en simulaties, en talloze tests. KÖMMERLING 76 toont ons engagement om onze klanten alleen de beste raamsystemen te bieden.
Karl Kömmerling, oprichter van het bedrijf. KÖMMERLING.

Het topmerk bij uitstek. Op het eerste zicht lijken de meeste ramen en raamprofielen identiek. Maar als u goed kijkt, zult u merken dat de kwaliteit enorm kan verschillen! sinds 1897

Kömmerling 76mm

Als u vandaag voor KÖMMERLING 76 kiest bij het bouwen of verbouwen van uw woning, neemt u een beslissing voor de toekomst.

Hoge energiewinsten, tijdloze stijl en duurzame kwaliteit zijn de beslissende factoren. Ze verhogen de waarde van uw woning en bieden comfort en stabiliteit voor uw gezin.
KÖMMERLING 76 is het beste systeem in zijn klasse. Het is een uniek, universeel systeem dat verkrijgbaar is in talloze variaties en kleuren. Het biedt gloednieuwe ontwerpmogelijkheden om een duurzame leefomgeving te creëren voor klanten die hun woning bouwen of renoveren.

Het ontwerp is zo vernieuwend dat zelfs drievoudige beglazing met modern isolerend glas mogelijk is, ondanks het eerder smalle profiel.
Dankzij het innovatieve montageconcept kan een professionele installatie snel, schoon en eenvoudig worden uitgevoerd.
Hierdoor kunt u zonder problemen oude ramen vervangen door nieuwe, moderne ramen met het KÖMMERLING 76 systeem.

- Een hoog warmte-isolerende aanslagdichtingssysteem met staalversterking en met een bouwdiepte van 76mm heeft in de standaarduitvoering al een Uf-waarde van 1,1 W/(m²K).
- Uitgebreid aanbod aan beglazingen tot en met 50 mm voor ontwerpen met modern drievoudig glas of modern functioneel glas. (veiligheids-, inbraakwerend-, geluidswerendglas)
- Betere levenskwaliteit dankzij perfecte geluidsisolatie.
- Extra veiligheid dankzij de inbraakwerende kenmerken.
- Stevige en weerbestendige oppervlakken die gemakkelijke te onderhouden zijn.
- Smalle profielen die de lichtinval optimaal benutten.

Visie Kömmerling | Partners

Met vertrouwen, openheid en transparantie willen wij de uitdagingen van de toekomst tegemoet treden en onze leidinggevende positie in de Europese markt verder gestalte geven.

Bij Kömmerling denken we in oplossingen.
Onze onderzoekers zijn bezorgd over de toekomst en bedenken dan ook comfortoplossingen op mensenmaat.

Bij Kömmerling denken we aan het milieu.
Van bij de grondstof tot en met het transportmateriaal wordt alles aan milieuvriendelijkheid onderworpen. Wat bijvoorbeeld kan uitmonden in de terugname van oude ramen, in recyclage en in gesloten transportkringlopen.

Bij Kömmerling denken we aan kwaliteit.
We hanteren daarbij een gedetailleerd kwaliteitssysteem dat ons het ISO 9001-certificaat opleverde. Het testen gebeurt overigens door internationaal erkende instituten.

Bij Kömmerling denken we aan onze partners.
Onze partners zijn de erkende schrijnwerkers in uw buurt die op basis van Kömmerling-profielen uw ramen, deuren, rolluiken, … maken, verkopen en plaatsen.
Wij leiden hen op, ondersteunen hen en … luisteren naar hen.

KÖMMERLING 76, Kunststof ramen

Als u vandaag voor KÖMMERLING 76 kiest bij het bouwen of verbouwen van uw woning, neemt u een beslissing voor de toekomst.
Hoge energiewinsten, tijdloze stijl en duurzame kwaliteit zijn de beslissende factoren. Ze verhogen de waarde van uw woning en bieden comfort en stabiliteit voor uw gezin.
KÖMMERLING 76 is het beste systeem in zijn klasse.

Het is een uniek, universeel systeem dat verkrijgbaar is in talloze variaties en kleuren. Het biedt gloednieuwe ontwerpmogelijkheden om een duurzame leefomgeving te creëren voor klanten die hun woning bouwen of renoveren.

Het ontwerp is zo vernieuwend dat zelfs drievoudige beglazing met modern isolerend glas mogelijk is, ondanks het eerder smalle profiel.

Dankzij het innovatieve montageconcept kan een professionele installatie snel, schoon en eenvoudig worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u zonder problemen oude ramen vervangen door nieuwe, moderne ramen met het KÖMMERLING 76 systeem.

Een hoog warmte-isolerende middendichtingssysteem met staalversterking en met een bouwdiepte van 76mm heeft in de standaarduitvoering al een Uf-waarde van 1,0 W/(m²K).
Uitgebreid aanbod aan beglazingen tot en met 50 mm voor ontwerpen met modern drievoudig glas of modern functioneel glas. (veiligheids-, inbraakwerend-, geluidswerendglas)
Betere levenskwaliteit dankzij perfecte geluidsisolatie.
Extra veiligheid dankzij de inbraakwerende kenmerken.
Behoudt zijn waarde dankzij de duurzaamheid en een uitstekende kwaliteit.
Stevige en weerbestendige oppervlakken die gemakkelijke te onderhouden zijn.
Smalle profielen die de lichtinval optimaal benutten.

KÖMMERLING 76, kunststof huisdeur

KÖMMERLING 76 is niet alleen ons innovatiefste, maar ook ons meest uitgebreide systeem voor ramen en deuren. Het voldoet aan al uw wensen.
Ramen en deuren dragen bij tot de algemene esthetische uitstraling van een gebouw en geven het zijn eigen unieke karakter. Wat uw wensen ook zijn, met Kömmerling 76 ontwerpt u ramen en deuren die voldoen aan uw persoonlijke voorkeuren. Zowel inbraakveilige- als geluidswerende deuren staan ter beschikking met hun aangepast beslag.

Huis-, balkon- en terrasdeuren.
Uitstekende bescherming tegen indringers: tot en met weerstandsklasse 2 (WK 2).
Zeer hoge stabiliteit door specifiek gedimensioneerde staalversterkingen en meelasbare hoekverbindingen.
Maximale vleugelgrootte: voordeur, één deurvleugel 1200 x 2400 mmen voordeur, tweede deurvleugel 1000 x 2400 mm
Speciaal functioneel glas of traditionele deurbeglazing tot 50 mm.
Uitstekende dichtheid door een dubbele dichting van de drempel.
Perfect bestand tegen regen en wind.
Hoge thermische isolatie.
Brede waaier aan ontwerpmogelijkheden met een uitgebreid kleurenassortiment, gestructureerde oppervlakken en stijlvolle aluminium voorzetschalen.

Kleurengamma

Homogeen wit en ivoor

Kömmerling produceert al meer dan 40 jaar de klassieke witte profielen.
Nu beschikt Kömmerling ook over een brede waaier aan profielen in ivoorkleur. De profielen zijn in de massa gekleurd.

Foliebekleving

Het Renolit/Hornschuch-gamma bevat meerdere kleuren. Naast generfde folies met houtdessins en uni-kleuren zijn er ook gladde folies (niet generfd) met uni-kleuren beschikbaar. De 0,2 mm dikke folie is bestand tegen zeer extreme weersomstandigheden. Voor de actuele stand van zaken betreffende het kleurengamma, contacteer Kömmerling of de erkende Kömmerling-partner. Eenzijdige of dubbelzijdige bekleving volgens beschikbaarheid.

Gelakte uitvoering
Naast de Foliekleuren zijn ook gelakte profielen (eventueel binnen en buiten) mogelijk.
Kom het kleurenpallet proeven bij uw vakman 'Ramenconcept'.