Zonwering | Rolluiken

Met de juiste zonwering of rolluik creëer je op elk moment het ideale klimaat in je woning.

Screens | Zonwering screens

Iedereen is het over eens dat daglicht gezond is.
Daarom wordt er bij het ontwerp van nieuwe woningen veel aandacht besteed aan de juiste inplanting van ramen en deuren. Want de zon maakt niet enkel goed gezind, als er slim wordt van gebruikt gemaakt, zorgt ze ook voor een verlaagd energieverbruik, want ze is een natuurlijke bron van warmte. Zo kan er in het tussenseizoen en tijdens de winter aanzienlijk op stookkosten bespaard worden.

Maar tijdens de zomermaanden wordt de zon soms ook als oncomfortabel beschouwt. De zon kan dan niet alleen voor oververhitting zorgen maar kan ook verkleuring van het interieur tot gevolg hebben.

Vaak hebben zonnestralen ook een negatieve invloed op de scherpte van TV en PC schermen. Al deze storende eigenschappen van de zon zijn echter zeer eenvoudig te counteren, door de installatie van een oprolbare buitenzonwering.

Houseworld

Zonwering screens

Een screen is een verticale vorm van zonwering en is om meer dan één reden een praktisch mooie oplossing voor hinderlijk zonlicht. Met de zonwering screens van Wilms kunt u, naast het zonlicht te weren, tegelijkertijd van het zonlicht blijven genieten.
Niet alleen filteren zonwering screens het zonlicht voor 85%, het screen doek zorgt er voor dat u wel naar buiten kunt blijven kijken. Het is dus een ideale methode om de zon te weren.

Strak en modern

Een screen geeft uw gevel een moderne en stoere uitstraling. Dit komt doordat de stof vlak en strak tegen uw raam is bevestigd.

Enorm effectief

Een screen van Wilms bedekt uw raam volledig. Deze zonwering hangt vlak tegen de buitenkant van uw raam aan. Hierdoor krijgt zonlicht geen kans om binnen te dringen. Dit maakt een screen één van de meest doeltreffende zonwering.

Door weer en wind

Een screen geeft u privacy.
Het is niet mogelijk bij u naar binnen te kijken. Door de special stof is het voor u wel mogelijk vanuit binnen naar buiten te kijken.
Ook niet onbelangrijk: een screen is zeer stabiel, windvast en neemt geen ruimte in.

U hebt keuze uit een collectie screendoeken met ruim 90 kleuren. U kunt kiezen voor een grijs- of bruintint, die mooi harmonieert met de kleur van uw buitenschrijnwerk.

Houseworld

Rolluiken geven je een veilig en beschermd gevoel!

Ze verhogen aanzienlijk het comfort van de gebruiker.

Rolluiken bieden zowel thermische als akoestische isolatie.

In de zomer houden ze de zon en bijgevolg de warmte buiten, in de winter houden ze dan weer net de warmte binnen.
Ze verminderen ook gevoelig straat – en omgevingslawaai.
Daarnaast bieden ze extra privacy en geven ze een verhoogd gevoel van veiligheid.
Rolluiken verlengen de tijd nodig om in een woning binnen te dringen aanzienlijk.
Ten slotte kunnen ze kamers compleet verduisteren, ideaal voor langslapers.

Een grote diversiteit aan kleuren en afwerkingmogelijkheden zorgen ervoor dat de rolluiken kunnen worden aangepast aan elke architectuur en passen in elk interieur.

 

Rolluik

Houseworld

Zonwering folder

ZIPX® is een windvast screen. Op een zonnige, maar winderige dag heb je met dit systeem geen last van overvloedige warmte en storende lichtinval. Dankzij het speciale geleidingssyteem, met rits aan de zijkanten van het doek, kan u van uw screen genieten wanneer u maar wil, het risico op stukscheurende doeken behoort tot het verleden en u heeft ook niet langer last van hinderlijke geluiden.
Wilms heeft 3 types van kasten en 3 verschillende kastvormen in zijn gamma.

 

Rolluiken folder

Wilms biedt u de keuze tussen een ronde of afgeschuinde rolluikkast, zo kunt u de rolluikkast kiezen die het best bij de stijl van uw woning past. Bij de ronde rolluikkast kunt u ervoor kiezen om ronde clipsprofielen op de zijgeleiders te voorzien zodat u een mooi geheel bekomt.
De rolluiken van Wilms worden vervaardigd uit materiaal van de hoogste kwaliteit en bieden u een hele reeks voordelen die uw leefcomfort enorm verhogen De lichtinval van rolluiken wordt traploos geregeld. Slapen in een goed verduisterende kamer is belangrijk voor bijvoorbeel kleine kinderen of wanneer u nachtwerk doet. Ook het verkleuren van meubilair en tapijt door UV-licht wordt sterk verminderd.
Uiteraard is ook privacy een zeer belangrijk argument, vermits niemand kan binnenkijken wanneer u dat niet wenst.oor een grijs- of bruintint, die mooi harmonieert met de kleur van uw buitenschrijnwerk.